Търсенето на тигъра - Колийн Хоук

След като скоро ви представих ревюто си на „Проклятието на тигъра“ – първата книга от едноименната поредица на Колийн Хоук, аз ви обещах ревю и на продължението, носещо заглавието „Търсенето на тигъра“. Направо не знам как да започна. Тази книга за мен бе вихрушка от емоции – накара ме да изпитам яд, гняв, радост, вълнение, тъга и каквото още се сетите. А след като я завърших просто не знаех какво да правя със себе си. Затова и седнах да ѝ напиша ревюто, което в момента четете.

„Търсенето на тигъра“ започва .. с намирането му. В началото на историята преобладава романтичната част. Келси, която остави Рен в Индия, защото според нея не била достатъчно добра за него и т.н. други небивалици, най-сетне дойде на себе си и реши да се отпусне и да се пусне по течението на любовта. Но за огромно съжаление, тъкмо когато отново се събира със своя тигър, тя го губи отново. Рен е пленен и Келси тръгва по пътя на развалянето на втората част от проклятието в компанията на Кишан.

Историята отново е изпълнена с невероятни картини, светове, приключения и неочаквани обрати. Наблюдаваме развитието на Келси – тя открива в себе си невъобразима сила, а освен това се заема с изучаването на бойни изкуства. Решена е на всяка цена да си върне Рен жив и здрав и сърцето ѝ си остава негово, дори когато е изправена пред изкушение като Кишан.

Кишан е брат на Рен и също като него е прокълнат да се превръща в тигър. Но за негово нещастие това не е единственото му проклятие. Той е „проклет“ да се влюбва в жените, отредени за брат му. След като преди стотици години се е влюбил в Йесубай – момичето, с което Рен е имал уреден брак, но избрало Кишан пред него, сега Кишан е влюбен в Келси. И въпреки че не би искал да нарани брат си, му е доста трудно да удържа чувствата си и да държи ръцете си далеч от нея. В тази книга опознаваме по-малкия принц и откриваме, че е също толкова мил, доброжелателен и сърдечен колкото и по-големия и на моменти ми беше много тъжно за него, тъй като е обречен да желае Келси, знаейки че тя е влюбена в брат му. Силно се надявам в някоя от следващите книги Кишан да си намери негова Келси и да бъде щастлив.

Въпреки че Рен не е главно действащо лице в по-голямата част от историята, няма как да не го спомена и него. Отново ставаме свидетели на това колко е огромно сърцето му и колко голяма е любовта му. Както Келси много пъти ни го упоменава – Рен е съвършен. И въпреки че хората от обкръжението му още не го знаят – той е направил огромна саможертва в името на безопасността на любимата му.

И тук авторката ни среща с най-различни предизвикателства и изпитания; различен свят и най-различни същества – от горски нимфи, раждащи се от дърветата до хищни метални птици – убийци. Този път не всички изпитания носят смъртна опасност или поне не толкова грубо, колкото при развалянето на първата част от проклятието. Не че доста пъти не се разминават със смъртта на косъм, но все пак някак си повечето изпитания ми се сториха някак по-леки. Разбира се, това по никакъв начин не повлия на интереса ми към историята. Колийн Хоук ни разкрива още интересни факти от индийската култура, и не само, което направи историята още по-привлекателна за мен.

А краят е покъртителен. За огромно мое щастие, авторката ни е подарила и една кратка бонус глава, която се разказва този път от Рен и ни дава представа за кашата, която се получи накрая. Историята определено се заплете и нямам търпение да разбера как ще се разплете.

Тук е момента да благодаря отново на издателство Intense, че направиха досега ми с тази невероятна история възможен и да си пожелая възможно най-скоро да видим третата част от поредицата на българския пазар. Ето я и корицата на Tiger’s Voyage, която е също толкова красива и подсказва, че в книгата ще се срещат така любимите ми дракони.

Tiger's Voyage - Colleen Houck


Информация за книгата 
Търсенето на тигъра Book Cover
Търсенето на тигъра
Проклятието на тигъра - #2

Колийн Хоук


Intense
10.05.2015
528
9789547832190
goodreads

Приключението продължава във втората книга от нашумялата сага и първата й част - "Проклятието на тигъра".

Отново у дома в Орегон, Келси се опитва да събере парчетата от живота си и да преодолее чувствата си към Рен. Но твърде близо дебне опасност, която скоро ще я принуди да се върне в Индия. Притисната от обстоятелствата, Келси се отправя на второ дирене - този път в компанията на по-малкия брат на Рен, "лошото момче" Кишан, над когото също тегне "Проклятието на тигъра". Залог този път е животът на Рен, но докато пътуването ги приближава все повече към ужасяващ сблъсък с похитилото го древно зло, една друга дилема бавно, но сигурно назрява в сърцето на Келси. Увлечена в ураган от опасности, тя бива изтръгната от ръцете на любимия си и захвърлена в тези на друг.

Изпълнена с опасност, опияняващи сънища и избори на сърцето, "Търсенето на тигъра" довежда триото с една стъпка по-близо до развалянето на проклятието, което ги обвързва. Втората книга от нашумялата поредица предлага още по-задъхан екшън, злочеста любов, екзотични индийски пейзажи и вековна магия.


Приключенията продължават в „Търсенето на тигъра“

Има 4 коментара за “Приключенията продължават в „Търсенето на тигъра“

 • 25 ян. 2017 в 15:00
  Линк към коментара

  Здрасти, ревюто е страхотно!Самата аз съм фен на поредицата и я препрочитам в момента отново.Честно казано не знам как ще се „събера“ отново цяла след прочита и особено като знам ,че скоро едва ли ще видим продължението и 🙁 Моята молба е ако е удобно да публикуваш ревюто в фейс страницата на издателството за да могат да го прочетат повече хора и феновете на поредицата да се увеличат!Дано издателството се вслуша в читателите си и да пуснат третата част.

  Отговор
  • 25 ян. 2017 в 16:18
   Линк към коментара

   Здравей, Ева, и ти благодаря! Още сега ще изпълня молбата ти и ще споделя ревюто в страницата на издателството 🙂

   Отговор
 • 3 мар. 2017 в 13:02
  Линк към коментара

  Не бях особено сигурна дали имаш нещо против да споделя прекрасното ти ревю в няколко фейсбук групи, за да популяризираме книгата, затова и не го направих.
  Така че ще те помоля да споделиш ревюто в:
  Читателска група „Love,Life&Books“
  Какво четеш…
  Всички български блогъри на едно място
  и изобщо споделяй, където се сетиш! 😀 Наистина трябва да разберем кое от двете котенца в крайна сметка ще избере Келси. 😀

  Отговор
  • 3 мар. 2017 в 14:39
   Линк към коментара

   Благодаря ти за хубавите думи 🙂 Ревюто съм го споделила в групата „Всички български блогъри на едно място“, но в другите групи не членувам. Чувствай се свободна да споделяш където пожелаеш, много ще се радвам 🙂

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *